Transmedia

 

WAT IS TRANSMEDIA?

Voorbeeld Transmedia - TV drama

   

Transmedia is een bijzondere vorm van verhalen vertellen, het is de kunst van het overbrengen van boodschappen, thema’s of verhaallijnen voor een groot publiek, door goed gepland gebruik te maken van alle mogelijkheden en eigenschapen van meerdere media platforms.

Voorbeeld van corporate inzet van transmedia; community building

 

   

 

Iedere film, tv-programma- videogame-theatershow- boek maar ook ieder merk heeft een rijk verhaal en een meeslepende, pakkende wereld van het verhaal. De kunst is het verhaal maximaal te benutten. Hoe kan je een relatie met de consument opbouwen, die fascineert, onderhoudend en instructief is en daarnaast ook nog eens een grote loyaliteit creëert?  Dat begint met het verhaal.

Door de grote hoeveelheid aan media maakt de consument heel makkelijk gebruik van diverse media naast elkaar en door elkaar. De content, het verhaal blijft vaak verbonden met één medium. Vaak wordt de content voor andere doelen gebruikt of herhaald via andere media. Maar er wordt niets toegevoegd of veranderd. Zo bouwt de content niet aan het vergroten van het merk of aan de consumenten loyaliteit.

Met Transmedia heeft ieder medium een uniek verhaal en benut volledig de kracht van het gekozen medium. Het resultaat is een nieuwe manier van een verhaal vertellen, het verhaal stroomt verder van platform naar platform en vormt een boeiende verhaallijn, op zichzelf staand per medium en bij elkaar is het een verdieping en verrijking van de storyworld. Het gevolg is een kans de product range te verbreden en anderen inkomstenbronnen aan te boren. Het publiek wordt beloond en bedankt voor de deelname in de verhaalwereld op het medium van hun keuze.

 

 


  • Passie
  • Authentiek
  • Fascineren
  • Inspireren

Volg ons op